Novemberi aktualitások: hírlevél, előterjesztés emlékérmekre, tisztújítás, pályázatok

Leírás: 

Tisztelt Tagtársak!

1. November-decemberi hírlevelünk letölthető a honlapról.

2. A 2018. évi tisztújító Közgyűlésen átadandó Kertész Pál, és Lóczy Lajos emlékérmekhez várunk minimum fél oldalas előterjesztéseket november 15.-ig

3. Tisztújítás 2018: A 2018. év márciusában esedékes tisztújítás előkészületei megtörténtek. A Társulat vezető tisztségviselőire minden érvényes tagsággal rendelkező tag tehet jelölést december 20-ig, a tisztújítás november 6-án megnyíló - a http://foldtan.hu nyitóoldaláról elérhető - oldaláról letölthető jelölőlap kitöltésével, illetve on-line jelöléssel. Akiknek nincs e-mail elérhetősége, azoknak postán küldtük ki a jelölőlapot a hírlevéllel együtt. A hírlevélben részletes tájékoztatót találnak a tisztújításról.

4.. Aktuális pályázatok: Kriván Pál Alapítványi Emlékérem, Semsey Andor Ifjúsági Emlékérem pályázati felhívása, beadási határidő: 2017. nov. 30.

Pályázat az IMA2018 (Melbourne, Ausztrália) konferencia utazás támogatására fiatal kutatók számára:

Az EMU, azaz az Európai Ásványtani Unió (European Mineralogical Union, http://eurominunion.org/) két fiatal kutató útiköltségeit támogatja az IMA2018 konferencián (https://www.ima2018.com) való részvételben. A támogatás mértéke 500 EURO.
Feltételek:
1. Ph.D. fokozat megszerzésétől számított három éven belül van a konferencia
2. Európai kutatóintézetben való pozíció
Beküldési határidő: 2017. december 31.
Pályázatbeküldési cím: Juraj Majzlan, juraj.majzlan@uni-jena.de

A pályázat tartalma: rövid életrajz, a konferenciára beküldött absztrakt, és egy rövid, max. egy oldalas motivációs levél a pályázathoz.
Döntés és eredményhirdetés: 2018 első heteiben minden pályázó értesítést kap a pályázat eredményéről.