Könyvek

Haas János (szerk.): A múlt ösvényein - szemelvények Magyarország földjének történetéből

A könyv Magyarország területének földtörténeti fejlődését olyan hazai geológiai nevezetességek, földtani tanösvények látványos bemutatásával szemlélteti a nagyközönség számára is közérthető nyelven, amelyeket érdemes akár egy-egy hétvégi kirándulás keretében felkeresni.

A könyv már elérhető pdf változatban is!

Póka Teréz, Kozák Miklós, Rózsa Péter (szerk.): Székyné Fux Vilma 100

A Debreceni Egyetem és az ELTE iskolateremtő, humanista professzor asszonyának és életművének – születésének századik évfordulóján – állítanak emléket lánya, tanítványai és a munkásságát folytató egykori kollégái.

Gálos Miklós, Kürti István: Papp Ferenc

A Műegyetem neves professzorára, szakmája odaadó művelőjére emlékeznek e könyvben tanítványai, munkatársai, munkásságát folytató hidrogeológusok, mérnökgeológusok, barlangkutatók.

Főzy István (szerk.): Jura

A „Magyarország litosztratigráfiai alapegységei” c. sorozat újabb kötetével - a „Triász” és a „Kréta” kötetek után - teljessé vált a földtörténeti középkorban keletkezett magyarországi geológiai képződmények leírása.
A könyvet elsősorban egyetemi hallgatóknak, földtani szakembereknek ajánljuk!

További könyvek

A GeoLitera kiadó egyes könyveit Társulatunk is árusítja. Kérjük tájékozódjon a kapható könyvekről telefonon (2019129), vagy e-mailben: mft@mft.t-online.hu!