CROWDTHERMAL

 

CROWDTHERMAL - Community-based development schemes for geothermal energy

A geotermikus energia közösségi alapú fejlesztési programja
2019. szeptember 1. – 2022. augusztus 31.

A projekt célja elérni, hogy az európai közösségek közvetlenül részt vehessenek a geotermikus fejlesztésekben, az alternatív közösségi finanszírozási módszerek és a társadalmi szerepvállalás révén.
A projekt első lépésben a geotermikus projektek és technológiák átláthatóságán kíván javítani azzal, hogy közvetlen kapcsolatot teremt a geotermiában érdekelt szereplők és a társadalom között
Foglalkozik a társadalom részéről felmerülő aggályokkal, amelyek a különböző geotermikus technológiákkal kapcsolatban merülnek fel.

A CROWDTHERMAL projekt kidolgozza az alternatív finanszírozási és kockázatcsökkentési lehetőségek részleteit, amelyek során különböző geotermikus erőforrásokat és különböző társadalmi-földrajzi helyzeteket vesznek figyelembe. A modelleket Izlandon, Magyarországon és Spanyolországban három esettanulmány feldolgozása alapján fejlesztik ki, majd validálják a projekt kapcsolt harmadik felei által végzett összeurópai felmérés segítségével. A visszajelzések alapján kidolgoznak egy fejlesztői eszköztárat, amelynek célja, hogy az új geotermikus projektek Európában új finanszírozási formák és befektetési kockázatcsökkentő rendszerek támogatásával létesüljenek.

A projekt első konferenciáját 2022. április 7-én online tartja: Introducing our services for community-funded geothermal projects

Részletek és jelentkezés


 

Press release
2021 September

Newsletter 2.

Newsletter 1.

press release 2020 September

promóciós video magyarul,
2020 May

brochure, 2019 November

press release, 2019 October

 

 

Latest news on CROWDTHERMAL