Nyári programok

Leírás: 

Kedves Tagtársak!

A nyár a terepbejárások és a pihenés időszaka. Ehhez kapcsolódóan szeretnék néhány program lehetőséget a figyelmükbe ajánlani.

Összegyetemi terepgyakorlat (augusztus 9-13.):

Még tart a jelentkezés (https://foldtan.hu/hu/node/1808) a nyári összegyetemi terepgyakorlatra. Az Ifjúsági Bizottság rendezvényén kiváló szakértők segítségével ismerhetik meg a résztvevők a Bakony és a Balaton-felvidék földtani érdekességeit. Remek lehetőség arra is, hogy a jövő földtudományi szakemberei valamennyi egyetemről megismerkedjenek egymással.

 

XXXVIII. Budapesti Nemzetközi Ásványkiállítás és Vásár (augusztus 25-27.)

A rendezvényen az MFT, az ELTE Természetrajzi Múzeuma és az SZTFH közösen mutatja be a jól megszokott helyszínen, a Vasúttörténeti Parkban az Év ásványa és ősmaradványa jelölteket és nyitja meg a szavazási időszakot. Az ismeretterjesztő standoknál a főszereplők az antimonit, a borostyán és a bazalt lesznek.

A rendezvénnyel kapcsolatos információk folyamatosan frissülnek a facebookon.

 

Salgóbányai megemlékezés és videfalvai koszorúzás a Társulat alapításának 175.évfordulóján (szeptember 9.)

2023-ban a Magyarhoni földtani Társulat alapításának 175. évfordulójára emlékezünk több helyszínen is. A Salgótarjáni Geocsodák házában Kubinyi Ferenc munkásságát ismerhetjük meg Prakfalvi Péter tolmácsolásában, majd Salgó várához és Videfalvára az alapítás helyszínére is ellátogatunk. Visszafelé a Füleki várhegyet tekintjük meg. Videfalván és Füleken Gaál Lajos lesz a túravezetőnk, házigazdánk. A kirándulás Salgótarjánról indul, szervezett busszal és oda is érkezik vissza. A részvétel MFT tag diákoknak ingyenes, de regisztrációhoz kötött, dolgozóknak 5000 Ft. A regisztrációs díj tartalmazza a hideg ebédcsomagot és a busz költségét az NKFIH és a FöCIK támogatásának jóvoltából.

A prorogram részleteit folyamatosan tesszük közzé: https://foldtan.hu/hu/node/1762.

 

 
Iharkúti dinoszaurusz ásatás (július 30., augusztus 4-5.)
 
Idén nyáron is lesznek nyílt napok a Magyar Dinoszaurusz Alapítvány szervezésében Iharkúton, amire a magyardinoszaurusz.hu oldalon lehet regisztrálni.
 
 
Minden kedves Tagtársunknak földtudományi programokban bővelkedő, szép nyarat kívánok!
Emese