Tavaszi programjaink

Tavaszi programjaink

 

Kedves Tagtársak!

 

2023 tavaszán is számos ismeretterjesztő és szakmai rendezvényen lesz jelen a Magyarhoni Földtani Társulat.

 

Március 11-12. A Nemzetközi Miskolci Ásványfesztiválon találkozhatnak ismeretterjesztő programjainkkal (https://www.asvanyfesztival.hu/)

Március 22. A Sárgaföld emlékezet könyvbemutató konferenciára kerül sor Szegeden (https://foldtan.hu/hu/node/1783)

Március 24. A Magyar Geofizikiusok Egyesületének szervezésében Horváth Ferenc Emeritus Professzorra emlékezünk Budapesten (https://foldtan.hu/hu/node/1782)

Március 30-31. Az EIT Rawmaterials projekthez kötődően Kritikus nyersanyagtartalom a termálvizekben című worksopra kerül sor Miskolcon (https://foldtan.hu/hu/node/1784)

Március 31-április 1. A Magyar Geofizikusok Egyesületvel közösen az Ifjú Szakemberek Ankétja lesz Nagybörzsönyben (https://foldtan.hu/hu/node/1752)

Április 12-15. között kerül sor Kazincbarcikán a CETEG és HUNTEK konferenciákra (https://echelon.natur.cuni.cz/ceteg/index.php/conference-details)

Április 18. Frontiers of research on coupled surface-deep processes and perspectives on energy and climate societal challenges című szemináriumra kerül sor Sopronban (https://foldtan.hu/hu/node/1764)

Április 21. Geomatematikai, Környezetinformatikai és Energetikai Modellek Magyarországon a 2020-as Években című előadóülésre kerül sor az MTA Dísztermében, A konferencia alkalmából Geiger János és Kovács József Tanár Urak fognak egy átfogó előadást tartani a Geomatematika és Számítástechnikai szakosztály elmúlt, közel 50 évéről (https://foldtan.hu/hu/node/1769)

Április 22. A Föld napja alkalmából a Pál-völgyi Kőfejtőben lesznek jelen a Magyarhoni Földtani Társulat tagjai interaktív bemutatókkal és ismeretterjesztő programokkal (https://www.dunaipoly.hu/hu/program/fold-napja-a-pal-volgyi-kofejtoben-1)

Ezúton is szeretném felhívni minden kedves tagtársunk figyelmét a honlapunkon jobb oldalon található eseménynaptárra, és arra, hogy a jövőbeli programjaikat mielőbb küldjék el a magyarhoni1848@gmail.com e-mail címre, hogy az esetleges időpont ütközéseket elkerülhessük, illetve az eseménynaptárt folyamatosan naprakészen vezethessük. Segítségüket és a programok szervezőinek áldozatos munkáját ezúton is köszönjük!

Ami fájóan hiányozhat a felsorolásból a tisztelt Tagtársaknak az a Közgyűlés szokásos márciusi időpontja, melyért egy személyben szeretném vállalni a felelősséget. Az első pénzügyi évzárás nehezebben ment, mint gondoltam, de igyekszem mielőbb beletanulni a feladatokba. Jelenleg az SZTFH-val egyeztetjük a Stefánia úti székház dísztermének foglaltságát, hogy a tavasz folyamán már a méltó helyszínén, a megszokott környezetben kerülhessen sor az ünnepi közgyűlésre.

Ezúton is kérem minden tisztelt Tagtársunk elnézését és megértését!

Üdvözlettel:

Bodor Emese