25. Magyar Őslénytani Vándorgyűlés 2022

2022. május 26–29. (csütörtök–vasárnap)
Lengyelország, Szentkereszt-hegység
ŐSLÉNYTANI- RÉTEGTANI SZAKOSZTÁLY

25. Magyar Őslénytani Vándorgyűlés 2022

Kedves Kollégák!
A 2022. évi Magyar Őslénytani Vándorgyűlést Lengyelországban, a Szentkereszt-hegységben rendezzük meg 2022. május 26–29 között. A rendezvény helyszíne a Chęciny-i Geológiai Bázis lesz. A helyszínről további részletek itt: https://www.eceg.uw.edu.pl/en/
A magyar paleontológusok éves találkozójára szeretettel hívunk mindenkit, aki kutatási eredményeit előadás vagy poszter formájában be kívánja mutatni, és természetesen mindenkit, akit érdekel az őslénytan. A program rendhagyó módon négy napos lesz, mely a két teljes napot igénybe vevő buszos oda- és hazaút mellett egy előadási napból (péntek) és egy terepi napból (szombat) áll majd. A leutazás csoportosan, busszal történik. A kiránduláson a rendkívül változatos földtani felépítésű Szentkereszt-hegység késő prekambriumi/paleozóos, 560-250 millió év közti rétegsorát tekinthetjük meg lengyel kollégák vezetésével. Az összes tervezett megállót tartalmazó terepbejárás kb. 160 km hosszú, minden megállónál engedélyezett a fosszíliák – többek között trilobiták és graptoliták – gyűjtése, melyre idén nagy hangsúlyt fektetünk.
A buszon lévő férőhelyek száma korlátozott. A buszt a jelentkezés sorrendjében töltünk fel!
A rendezvény teljes költsége (utazás, szállás és teljes ellátás, terepi program) várhatóan 75.000,-Ft körül lesz. Ezt az összeget érdemben csökkenthetjük, ha sikeresen pályázunk a Nemzeti Kulturális Alapnál. Az NKA évek óta támogatja a vándorgyűlést.. A teljes részvételi költséget mindenkinek egyénileg, előre kell utalni a lengyel fél részére, melynek pontos összegéről és határidejéről külön értesítést küldünk a jövő év elején.
Az előadások hosszát idén is a résztvevők száma határozza meg: 15-20 perc áll majd az előadók rendelkezésre. Az idén is folytatnánk a szóbeli poszterbemutatás korábban elindított hagyományát, melynél kérjük a poszter szerzőjét, hogy 2-5 percben, a posztere mellett állva szóban is mutassa be munkáját.
Amennyiben bármilyen kérdése van a rendezvénnyel kapcsolatban, kérjük, forduljon a szakosztály titkárához (Szives Ottília, sziveso@nhmus.hu, telefon: 06208080958).
Minden őslénytan iránt érdeklődőt szeretettel várunk!