ROBOMINERS


The project funded under the European
Union’s
Research and Innovation
programme Horizon 2020
(grant agreement n°820971)

Az EU által finanszírozott ROBOMINERS projekt célja egy bio-ihletett, moduláris és újrakonfigurálható robotbányász kifejlesztése, amely képes a kis mennyiségű és nehezen hozzáférhető föld alatti ásványkincsek kiaknázására. A 48 hónapos projekt indító ülését Madridban tartották 2019. június 13–14-én

Promóciós videó

A projektet azzal a hosszú távú stratégiai céllal hozták létre, hogy megkönnyítse az ásványi nyersanyagokhoz való hozzáférést - ideértve azokat is, amelyek stratégiai vagy kritikus fontosságúnak tekinthetők, és ezzel csökkentsék az európai államok ásványi nyersanyagimport-függőségét. A robotbányász használata különösen releváns az olyan ásványlelőhelyek esetében, amelyek kicsik vagy nehezen hozzáférhetők. Ilyenek például az elhagyott, jelenleg elárasztott bányák, amelyek már nem érhetők el a hagyományos bányászati ​​technikákkal, vagy az olyan, korábban már feltárt lelőhelyek, amelyek kiaknázását gazdaságtalannak ítélték meg a lerakódások kis mérete vagy a hozzáférés nehézsége miatt.

A projekt alatt megvalósítandó feladatok

  • 1. Működőképes moduláris robotbányász prototípus felépítése egy bio-ihletésű terv alapján, amely képes elárasztott föld alatti környezetben szelektív bányászkodásra, navigálásra.
  • 2. A várható jövőbeni upstream / downstream folyamatok bányászati ​​szisztémájának megtervezése szimulációk, modellezés és virtuális prototípuskészítés révén
  • 3. A robotbányász összes kulcsfunkciójának validálása a technológiai készenléti szintre
  • 4. A prototípusok vizsgálata a jövőbeli kutatási kihívásoknak megfelelően: skálázhatóság, rugalmasság, újrakonfigurálhatóság, önjavítás, kollektív viselkedés, szélsőséges környezetben való működés, szelektív bányászat, stb., valamint a szokványos bányászathoz konvergáló technológiák kutatása és előmozdítása érdekében.

A projektet a Madrid Egyetem Politécnica de Automation and Robotics Centerének (CAR) vezetésével a ROBOMINERS-t 11 európai országból származó 14 partnerből álló konzorcium valósítja meg.

New Robominers' movie

Press release
No3.

Press release
No2.

Press relase No 1.     

Brochure No 1.     

Poster

Media kit