Megjelent az INFACT német referencia régiójának 3D integrált modelljét bemutató videó

Leírás: 

Megjelent az INFACT német referencia régiójának
3D integrált modelljét bemutató videó

 

Az INFACT konzorciumban részt vevő kutatók és szakértők célja, hogy a hagyományosan, illetve innovatív, környezetbarát és biztonságosabb kutatási módszerek alkalmazásával gyűjtött bányászati kutatási adatok integrációját a társadalom szélesebb körének ismeret­terjesztő célból mutassa be.

A videó a három INFACT referenciaterület egyike, a Kelet-Németországi Érchegységben található Geyer 3D geológiai modelljét mutatja be. A régióban régóta folyik az ón-, cink-, volfrám-, molibdén-, réz-, vas-, ezüst- és indiumtartalmú ércek bányászata. A videó a 2018. évi légi geofizikai mérések során,valamint a már korábban gyűjtött földtani adatok integrációjával készült.

A videó bemutatja a felvett műholdas képeket, a terület digitális magassági modelljét, a metamorf egységek felső felületét, a fő törési síkokat, a több mint 800 fúrást, a gazdasági szempontból érdekes képződményeket például szkarn lencséket és a polimetallikus ereket. Bemutatja a nem invazív, légi geofizikai kutatási módszerekkel dolgozó helikopter repülési útvonalait is. A videó szemlélteti a geofizikai és a geológiai adatok integrációját a VTEM ellenállási szakaszok és a 3D geológiai modell felhasználásával.

További részletek az INFACT projekt honlapján.