"Kalapács és sör" - egynapos szerkezetföldtani terepgyakorlat a Bükkben

Április 13. (szombat)
 

"Kalapács és sör" - egynapos szerkezetföldtani terepgyakorlat a Bükkben

A rendezvénysorozatot az
O & GD Central Kft. támogatja

 

Sok megpróbáltatáson és átalakuláson átesett kőzetegyüttes szerkezeti bélyegei keresik szerkezetföldtan iránt érdeklődő ifjú geológusok ismeretségét.

A programra akkor is jelentkezni kell az on-line felület kitöltésével, ha az utazáshoz a bérelt autóbuszt nem kívánják igénybe venni.

A jelentkezés határideje: április 10!

On-line jelentkezés

Vannak köztünk rideg fiatalok és képlékeny idősebbek. A múltban elég mozgékonyak voltunk, de most Nektek kell hozzánk jönnötök. 

Várunk benneteket Diósgyőr mellett a Köpüs- és Csanyik-völgyekben, ahol hegységgé emelkedésünkről mesélünk, majd Lillafüreden a Vesszős-völgy oldalában, ahol a kéreg mélyéből hozott emlékeinket tárjuk fel!

A terepbejárásra szeretettel hívunk minden hallgatót, aki szeretné a tanteremben tanultakat kézzelfogható tudásra váltani és minden öregdiákot, aki szeretné a sok éve tanultakat felidézni. A programot – terveink szerint – félévente két-három alkalommal hirdetjük majd meg – az érdeklődés függvényében.
A terepbejárások tematikáját az Ifjúsági Bizottsággal közösen, a hallgatók igényei szerint alakítjuk ki: meglátogatunk klasszikus rétegsorokat bemutató feltárásokat, különleges problémákat felszínre hozó feltárásokat, de ellátogatunk működő bányákba és egyéb, a földtanhoz kötődő cégekhez is, szakértő vezetők irányításával. Az ötleteket, igényeket az Ifjúsági Bizottság elnökéhez (Simon István), vagy a Társulat főtitkárához (Babinszki Edit) lehet eljuttatni.
Törekszünk arra, hogy a költségeket alacsonyan tartsuk, mégis sok mindent megmutassunk egy nap alatt (és persze, hogy a sör is beleférjen a programba), ezért előre láthatóan korai indulással, késői érkezéssel, otthonról hozott elemózsiával kell számolni.

Mivel a terepgyakorlatot elsősorban a hallgatók részére szervezzük, ezért ők elsőbbséget élveznek jelentkezéskor. Az öregdiákokkal a buszon fennmaradó üres helyeket tudjuk feltölteni, a jelentkezések sorrendjében. Ezúton is kérjük öregdiákjaink szíves megértését!

A terepgyakorlatra buszt bérelünk.
Indulás 7.20 óra, Budapest, Csalogány u. 12. Várható visszaérkezés: 18-19 óra.

A jelentkezés határideje: április 10!
A jelentkezéssel egy időben kérjük átutalni a hozzájárulás/részvételi díj összegét.

Bankszámlaszámunk: 10200830-32310171

Hozzájárulás/részvételi díj (amennyiben igénybe kívánják venni a bérelt autóbuszt):

MFT tag diákoknak/nyugdíjasoknak: 500.- Ft
Nem tag diákoknak/nyugdíjasoknak, MFT tag dolgozóknak: 2540.- Ft
Nem tag dolgozóknak: 3810.- Ft