Elindult az Ásványkincs.hu térképszoftvere.

Elindult az Ásványkincs.hu térképszoftvere. Azoknak akik még rendületlenül hisznek a magyar ásványkincsekben – Magyarország csak feltáratlan, de nem ásványkincsekben szegény ország…

Az Ásványkincs.hu eredeti célja a 2016. kora nyári indulását követően nem csak az volt, hogy egy új, szabad felületen hozza össze a szakmát és a szakma iránt érdeklődőket különböző témakörök lefedése (pl. GeoLeaks vagy Felsőoktatás) által hanem, hogy  korábbi és jelenlegi ásványkincs lelőhelyeinket modern térképi formában összegezze.

Az célkitűzések érdekében komoly energiákat mozgattunk meg és most közel két évvel később indul el az Ásványkincs.hu modern térkép alapú szoftvere. Az első kihívásokat a technikai jellegű problémák jelentették, például:

  • hogy milyen adatbázis alapjaira építsük fel a térkép rendszert úgy, hogy az egyszerűen másolható, módosítható legyen,
  • döntést kellett hoznunk arról, hogy limitált forrásainknak megfelelően, milyen technológiájú térképet alkalmazzunk amely viszonylag egyszerűen köthető egyéb nyílt forráskódú szoftver komponensekhez.

Miután a technikai jellegű problémákat sikerült részben kiszortíroznunk az elvárásainkat és terveinket ehhez képest módosítottuk. A módosításokat követően következett a munka dandárja… A létrejött keretrendszerbe a korábbi sokszor még mindig papíron lévő információkat össze kellett gyűjteni, feldolgozni, korrektúrázni és a keretrendszer lehetőségeihez igazítani.

A szoftverről részletesen…