Filmklub az Akadémián c. rendezvénysorozat 2018. április 11-június 1. között

Tisztelt Hölgyem/ Uram!

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy idén tavasszal is megszervezzük a Filmklub az Akadémián c. rendezvénysorozatunkat 2018. április 11. és június 1. között. Ennek keretében nyolc héten keresztül vetítünk heti egy-egy alkalommal ismeretterjesztő filmet és szervezünk hozzá kapcsolódó beszélgetést filmes és szakmai meghívott vendégekkel.
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Felhívjuk a figyelmet, hogy programjainkra – a terem férőhelyeit figyelembe véve – korlátozott számban fogadunk el regisztrációt.

További információ és regisztráció: http://mta.hu/filmklub

Fúziós erőmű Franciaországban, a Molnár János-barlang, Görgei Artúr, Luther Márton és Bartók Béla – újra filmklub az Akadémián
Mi hajtja az ITER fúziós erőművet, és mi a magyar fizikusok szerepe minden idők legnagyobb fizikai kísérletében? Milyen titkokat rejt Európa legnagyobb és leglátványosabb hidrotermális barlangja, a Molnár János-barlang? Áruló volt-e Görgei Artúr? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat, ha ellátogat az április 11-én kezdődő Filmklub az Akadémián programjaira.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is nyolc alkalommal várjuk az érdeklődőket április 11. és június 1. között, melyek során bemutatunk egy-egy ismeretterjesztő filmet. A vetítések után pedig meghallgathatják a meghívott szakértők és a filmet készítők véleményét, tapasztalatait. Kérdezzen Ön is a témával kapcsolatban a beszélgetések végén!

A vetítések helyszíne: MTA Székház, Díszterem
1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.

Érdekességek, képek és további információ:
http://facebook.com/mtafilmklub