Földtudományos forgatag a Magyar Természettudományi Múzeumban 2017. november 11-12.

Tisztelt Tagtársak Érdeklődők!

Szeretettel hívunk minden kicsit és nagyot a Földtudományos forgatagra, november 11-12-én szombaton és vasárnap a  Magyar Természettudományi Múzeumba, ahol választ kaphatnak sok-sok érdekes kérdésre:

Vajon hogyan dolgozik egy modern geológus? Segítik-e a napról napra megjelenő újabb és újabb „kütyük” egy őslénykutató, vagy egy ásványgyűjtő munkáját? A geofizikusok manap­ság milyen műszerekkel néznek be a Föld belsejébe? Hogyan olvashatók ki a klímaváltozás nyomai az üledékes kőzetek lapjaiból? És vajon mi lesz jövőre az Év ásványa és az Év ősmaradványa?

A kisebbeket geojátszóházak, az érdeklődő ifjakat és felnőtteket ismeretterjesztő filmek, előadások várják, ahol kézközelben és megfoghatóan ismerkedhetnek meg az évmilliók tör­ténetével. Megtudhatjuk, hogy a magyar dinoszaurusz-kutatók milyen új leleteket fedeztek fel az idén, milyen nagy kihalások voltak eddig a Föld életében és ezek mit üzennek nekünk, megismerkedhetünk a felszínalatti vízáram­lásokkal, mint hatalmas földalatti szállítószala­gokkal. Az Utazó Planetárium pedig mindenkit elrepít a Marson át az Univerzumunk határáig.

A részletes programot az esemény oldalán megtalálják: http://foldtan.hu/hu/Foldtudomanyos_forgatag2017