8. Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlés

Leírás: 

Szeptember 7–9. (csütörtök–szombat)
Szihalom
Magyar Földtani és Geofizikai Intézet, Magyarhoni Földtani Társulat

8. Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlés

A Vándorgyűlésen készült képek

A Vándorgyűlés díjazottjai

Tisztelt Kollégák!
Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet és a Társulat által szervezett  8. Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlés honlapja vandorgyules2017.mfgi.hu elindult, és ezen a honlapon a Vándorgyűléssel kapcsolatosan minden információ megtalálható.
A rendezvényre 2017. szeptember 7-9. között került sor a heves megyei Szihalom községben. A rendezvény az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Magyarhoni Földtani Társulat kiemelt rendezvénye!

Idén is voltak a fiatal kutatók számára nívódíjak az előadás és poszter szekciókban is. A terepi kirándulásra a Bükkalja kínált kiváló lehetőséget.
Elsősorban BSc MSc és PhD hallgatókat bátorítunk, hogy amennyiben a konferencián bemutatott anyagát arra megfelelő színvonalúnak érzi, az angol nyelvű kézirat formájában küldje be a Central European Geology folyóirathoz (http://akademiai.com/loi/24http://akademiai.com/loi/24). A nagy hagyományú folyóirat az Akadémiai Kiadó gondozásában jelenik meg és jelenleg a beküldött és elfogadott anyagok szabad hozzáférésűek lesznek (open access). Ennek köszönhetően a folyóiratban megjelenő cikkek letöltése az elmúlt időszakban drámaian emelkedett, ami az itt megjelenő cikkek hatásának növekedését vetíti előre.

Kovács István János, PhD, a konferencia főszervezője