Nemzetközi ESEE Bányászati Iskola

Leírás: 

DIM ESEE v.2 – Dubrovnik Nemzetközi ESEE Bányászati Iskola

Horvátország, Dubrovnik, 2024. október 16. – 18.

Mi a DIM ESEE v.2 ?

A DIM ESEE v.2 project, a már nagy hagyományokkal rendelkező Dubrovnik Nemzetközi Bányászati Iskola újabb fejezetét jelenti, melyet minden évben a horvátországi Dubrovnikban rendeznek meg. A project 2021 januárja és 2024 decembere között fut. Egy 14 tagból álló konzorcium adja a szakmai hátteret, mely Európából több mint 10 bányászati karral rendelkező egyetemet tömörít magában.

 

A projekt célja négy éven át, éves rendszerességgel workshop megrendezése az ESEE régió nyersanyaggal foglalkozó szakemberek számára, a nyersanyagkutatás (2021), az érctelep kiértékelés (2022), a kitermelés (2023) és az ércfeldolgozás (2024) témakörében. Minden esetben a központi téma az innováció lesz. A 2024-es évben hibrid módon kerül megrendezésre, a képzés helyszíne a horvátországi Dubrovnikban levő Interuniversity Centre lesz, de online formában is lehet kapcsolódni a rendezvényhez.

A kurzus 2024. évi megrendezésének ideje, helye és idei tematikája

A DIM ESEE v.2 keretében idén, 2024-ben, a Dubrovnik Nemzetközi ESEE Bányászati Iskola október 16-16. között kerül megrendezésre hibrid módon, a horvátországi Dubrovnikban található Interuniversity Centre-ben.

Idén, 2024-ben ezt a három napos dubrovniki kurzust az Athéni Egyetem szervezi október 16-18 között és a témája az innováció az ércfeldolgozásban lesz. A három nap három tématerületet takar, az első napon a modern ércbányászati kitermelési technológiák, a piacképes koncentrátumok előállítására, illetve a CRM-ek visszanyerése kerül bemutatásra. A második tématerület a környezeti hatás és a körkörös gazdaság lesz, melyben a továbbképzés a hulladékkezelési szabályzásba, a környezeti hatásvizsgálatokba, illetve a bányászati és ércfeldolgozó területeken jelentkező körforgásba nyújt betekintést a szakmai továbbképzés. A harmadik nap témája gazdasági irányultságú lesz, miként a fellépő működési költségek, a feldolgozó berendezések, illetve a kritikus gazdasági paraméterek becslése (CAPEX, OPEX, potenciálmargin, NPV, IRR, EPIROC Mobile Miner rendszer) és bemutatása lesz a fő cél.

Jelentkezés és a részvétel díjai

Fontos kiemelni, hogy a rendezvény a nyersanyagokkal foglalkozó szakemberek számára kerül megrendezésre. További információ, illetve jelentkezni az alábbi honlapon lehetséges:

https://dim-esee.eu/registration-and-fees/

A részvételi díj személyes jelenlét esetén korai (július 15.-ig) regisztrációval 400 € (+25% ÁFA), míg őszi regisztrációval 500 € (+25% ÁFA), mely tartalmazza a szállást és az étkezéseket is, míg az online részvétel díja 100 € (+25% ÁFA).