Geotúra a Papodra 05.11. szombat 10:00 óra

Leírás: 

Ide kattintva megtekinthető, és onnan letölthető a szombati túra fotóalbuma. Kellemes virtuális csavargást kívánok a Bakony egyik legszebb helyszínén.

A Papod kilátója olyan széles spektrumú panorámával ajándékozza meg a természetjárót, amiből nagyon kevés van a térségben. A „Fél Világ” belátható innen. De nem mindegy, hogyan közelítjük meg. A „Széles Út” ismert. Oda-vissza ugyanazon az útvonalon egy Hárskútról északra fekvő kis parkolóból. Aki viszont velünk tart egy sokkal több köztes látnivalót is tartogató körutat tehet meg! Oda felé menet felfedezhetjük a szépséges Esztergáli-völgyet: a Bakony – Balaton Geopark egyik új beruházási helyszíne: a közelmúltban megtisztított, jelenleg is működő Cholnoky-víznyelő, és a bővizű, számos fakadási ponton vizet ontó Esztergáli-forrás a Bakony olyan rejtett kincsei, amit nagyon kevesek ismernek. A Papodra felvezető kaptató kevésbé meredek, és sokkal izgalmasabb, mint a másik oldalon vezető jelzett turistaút. Egészséges, hatalmas „öregfák”, különleges alakú sziklák, virághímes tisztások teszik élvezetessé és különlegessé. A Vitéz Bertalan Árpádról elnevezett kilátóból nyíló fergeteges panoráma után a visszafelé vezető út is számtalan érdekességet tartogat. Nem maradunk rajta a jelzett úton itt sem. Sokkal érdekesebb az egy szinttel lejjebb vezető természetes nyomvonalon, a sziklák zónája mentén haladni, ahol kis barlang üregeket és különleges sziklaformákat fedezhetünk fel. A térképen Borzás-hegyi sziklaüreg néven jelzett helyre érve nem is egy, hanem három különleges barlangba is bekukkanthatunk.

Facebook: Aki egy látnivalókban bővelkedő, kevesek által ismert útvonalon szeretné megközelíteni a Bakony „Number one” kilátóját, tartson Sárdy Julival! A geotúra május 11-én 10 órakor indul Hárskútról.

Találkozási hely: Hárskút Rózsafa úti buszmegálló GPS: 47.180634, 17.807305
GPS: 46.955342, 17.606842 TÉRKÉP ITT
Geotúra dátuma és időpontja: 2024. május  11., szombat, 10:00 óra
Geotúra hossza: 13 km
Geotúra várható időtartama:6 óra

Geotúra nehézsége: közepes
Geotúra jellege: 
térítéses: felnőtt 3000 Ft; nyugdíjas + diák 2000 Ft; gyerek (6 év alatt) 1000 Ft

Előzetes jelentkezés: szükséges, módja: telefonon vagy e-mailen mobilszám és e-mail cím megadásával a túra időpontját megelőző nap (2024.04.30. péntek) 20:00 óráig
Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő túraöltözet és túracipő (zseblámpa, zárt, kirándulásra alkalmas, bejáratott, kényelmes, lehetőleg vízálló cipő), innivaló, ennivaló; javasolt: fényképezőgép, távcső.

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna, geotúra-vezető
tel.: +36 30 491 0061
e-mail: sardyjulia@gmail.com

 A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 30 főt tudunk fogadni.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődj a megadott elérhetőségeken! A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérünk, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre. A program során készült fotókat felhasználjuk kommunikációnkban, nyomtatott és online felületeken egyaránt. Amennyiben nem szeretne a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető túravezetőnek.

Köszönjük!