Őslények és ásványok között

Leírás: 

Kedves Tagtársak!

Az őslénytan és az ásványtan a földtudományoknak viszonylag távoli területei. Leginkább közös bennük, hogy hozzájuk kapcsolódik a legtöbb földtani gyűjtemény, s az ősmaradvány- és ásványgyűjtők révén e két területnek van a legnagyobb méretű társadalmi bázisa. A gyűjteményeket a múzeumok, míg a gyűjtőket az ásvány- és őslénybörzék jelképezik. Idén mindkét területnek egy-egy szép jubileumát ünnepeljük Miskolcon, ugyanis 10 éve nyílt meg a Pannon-tenger Múzeum állandó őslénytani és ásványkiállítása, valamint 40. alkalommal kerül megrendezésre a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál. Ennek kapcsán egy előadóülést szervezünk, amelyre néhány közelgő határidő miatt ismét felhívjuk figyelmüket.

Őslények és ásványok között
Előadóülés a 40 éves Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál és a 10 éves Pannon-tenger Múzeum tiszteletére

Időpont: 2024. március 8.
Helyszínek: Miskolc, MAB székház és Herman Ottó Múzeum
Szervezők: Herman Ottó Múzeum Természettudományi Osztálya, Miskolci Egyetem Nyersanyagkutató Földtudományi Intézete, Magyarhoni Földtani Társulat Észak-Magyarországi Területi Szervezete, MTA MAB Bányászati, Föld- és Környezettudományi Szakbizottsága

Az előadók regisztrációjának határideje: 2024. január 15.
Az előadások bővített kivonatainak (legfeljebb 4 oldal) leadási határideje: 2024. február 1.
Regisztrációs határidő a hallgatóság számára: 2024. február 15.
Regisztráció és bővebb információ az alábbi honlapon érhető el: https://pannontenger.hu/pannon-10/

A 40. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál a következő két napon, vagyis március 9-10-én kerül megrendezésre a Miskolci Egyetemen.

Szeretettel várjuk!
A szervezők