15. MOM Sport Ásványbörze

Leírás: 

Időpont: 2023. október 7-8.

Helyszín: MOM Sport 

Kedves Tagtársak!

A Lelkes András által szervezett Ásványbörzén nem csak ásványok, ősmaradványok, drágakövek, meteoritok, illetve ezekből készült dísztárgyak és ékszerek megtekintésére és megvásárlására nyílik lehetőség, hanem széleskörű ismeretterjesztő programokra is.

Ásvány- és fotókiállítás keretében ismerkedhetnek meg a résztvevők az év ásványa és év ősmaradványa programok 2024-es év jelöltjeivel, és a rendezvény helyszínén szavazhatnak a nekik leginkább tetsző ásványra és ősmaradványra. A legtöbb voksot kapott ásvány lesz jövőre a szakmai rendezvények középpontjában.

Most is lesz bővített földtudományi játszóház, ahol a gyerekek geológiai és az ásványtani ismereteket szerezhetnek játékos, interaktív foglalkozások keretében. Emellett a kreatív játszóházban a kézügyességüket, míg az aranymosóban a szerencséjüket tehetik próbára. Új elem az UV lámpás ásványbemutató, ami már az első néhány alkalommal is a gyerekek kedvencévé vált.

Az év ásványa 2024, ismerd meg a jelölteket címmel Hegyesi Eszter tagtársunk mind a két napon ismeretterjesztő előadást tart. A részletes program elérhető a rendezvény honlapján

Az ásványbörze látogatók számára ezúttal is lesz ingyenes drágakőmeghatározás, ezért érdemes a rendezvényre magával vinnie azt a szóló vagy ékszerbe foglalt drágakövet, amelynek nevét nem ismeri vagy eredetiségében bizonytalan.

A rendezvényre online előzetesen is lehet jegyet vásárolni: https://asvanyborze.jegyx1.hu/kereses/eloadas

Várunk minden kedves érdeklődőt!