Meghívó könyvbemutatóra - Fauna, biostratigraphy, facies and paleotectonic evolution of the Late Jurassic–Early Cretaceous formations in the Bakony Mountains (Transdanubian Range, Hungary) szerk: Főzy István

Leírás: 

Tisztelt Tagtársak, Érdeklődők!

A jelenleg Budapesten zajló Nemzetközi Jura Kongresszushoz kapcsolódóan kerül sor Főzy István által szerkesztett Fauna, biostratigraphy, facies and paleotectonic evolution of the Late Jurassic–Early Cretaceous formations in the Bakony Mountains (Transdanubian Range, Hungary) c. könyv nyilvános bemutatójára, angol nyelven.

Helyszín: Danubius Hotel Helia, 1133 Budapest, Kárpát u. 62–64.
Időpont: szeptember 01. 17.30 óra

A könyvről bővebben itt tájékozódhatnak.

A kongresszushoz kapcsolódik ma este az ELTE-n a "PUBLIC PANEL DISCUSSION":  EVERYTHING YOU ALWAYS WANTED TO KNOW ABOUT THE JURASSIC BUT WERE AFRAID TO ASK

A panel tervezett beszélgető partnerei: Angela Coe (a Nemzetközi Jura Rétegtani Albizottság elnöke, az angliai Open University professzora), Grzegorz Pieńkowski (a Nemzetközi Jura Rétegtani Albizottság alelnöke, a Lengyel Földtani Intézet kutatóprofesszora), Kovács Emma Blanka (ex-ELTE geológus hallgató, jelenleg az írországi Trinity College Dublin doktorandusza), és David Kemp (a Nemzetközi Jura Rétegtani Albizottság titkára, a China University of Geosciences, Wuhan professzora).
A panel tagjai szerint a beszélgetés témái között felmerülhetnek például a jura kutatás mai „forró témái”, a jura klíma- és környezetváltozások mának szóló tanulságai, a jövő geológus generációjának karrier lehetőségei, vagy a jurában érdekelt oktatási és kutatási intézmények és iparválallatok helyzete a változó világban.
Kérdéseket előzetesen is várnak a konferencia szervezői a palfy@elte.hu e-mail címen, ahol a részvételi szándékot is jelezni lehet, ami segíti a szervezést.

Az esemény időpontja 2022. 08. 30. (kedd) 18 óra.
Helyszíne az ELTE TTK Déli tömbje (Budapest XI., Pázmány Péter sétány 1/C), az érdeklődők létszámától függően vagy a Természetrajzi Múzeum Biológiai és Paleontológiai Gyűjteménye (üvegpiramis) vagy a Szabó József terem (0.803), melyről a helyszínen tájékoztatjuk az érkezőket.

Várunk minden érdeklődőt szeretettel!