Everything you always wanted to know about the Jurassic but were afraid to ask - panelbeszélgetés az ELTE-n. aug. 30.

Leírás: 

Tisztelt Tagtársak!

Meghívó nyilvános panel beszélgetésre
A Budapesten megrendezésre kerülő 11. Nemzetközi Jura Kongresszus második napján (aug. 30-án kedden) délután a résztvevők az ELTE Lágymányosi kampuszára látogatnak, és a Természetrajzi Múzeum kiállításainak megtekintése után nyilvános panel beszélgetésre invitálják az ELTE geológia és a földtudományok iránt érdeklődő hallgatóit, és a Magyarhoni Földtani Társulat révén a hazai kollégákat. 
A beszélgetés címe „Everything you always wanted to know about the Jurassic but were afraid to ask”, témáit pedig a résztvevők határozzák meg kérdéseikkel.

Az esemény időpontja 2022. 08. 30. (kedd) 18 óra.
Helyszíne az ELTE TTK Déli tömbje (Budapest XI., Pázmány Péter sétány 1/C), az érdeklődők létszámától függően vagy a Természetrajzi Múzeum Biológiai és Paleontológiai Gyűjteménye (üvegpiramis) vagy a Szabó József terem (0.803), melyről a helyszínen tájékoztatjuk az érkezőket.

A panel tervezett beszélgető partnerei: Angela Coe (a Nemzetközi Jura Rétegtani Albizottság elnöke, az angliai Open University professzora), Grzegorz Pieńkowski (a Nemzetközi Jura Rétegtani Albizottság alelnöke, a Lengyel Földtani Intézet kutatóprofesszora), Kovács Emma Blanka (ex-ELTE geológus hallgató, jelenleg az írországi Trinity College Dublin doktorandusza), és David Kemp (a Nemzetközi Jura Rétegtani Albizottság titkára, a China University of Geosciences, Wuhan professzora).
A panel tagjai szerint a beszélgetés témái között felmerülhetnek például a jura kutatás mai „forró témái”, a jura klíma- és környezetváltozások mának szóló tanulságai, a jövő geológus generációjának karrier lehetőségei, vagy a jurában érdekelt oktatási és kutatási intézmények és iparválallatok helyzete a változó világban. 
Kérdéseket előzetesen is várnak a konferencia szervezői a palfy@elte.hu e-mail címen, ahol a részvételi szándékot is jelezni lehet, ami segíti a szervezést.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.