Már lehet jelentkezni az idei DIM-ESEE workshopra! Dubrovnik, 2022. október 19–21.

Leírás: 

DIM ESEE v.2 – Dubrovnik Nemzetközi ESEE Bányászati Iskola
Horvátország, Dubrovnik, 2022. október 19. – 21.

Mi a DIM ESEE v.2 ?
A DIM ESEE v.2 project, a már nagy hagyományokkal rendelkező Dubrovnik Nemzetközi Bányászati Iskola újabb fejezetét jelenti, melyet minden évben a horvátországi Dubrovnikban rendeznek meg. A project 2021 januárja és 2024 decembere között fut. Egy 14 tagból álló konzorcium adja a szakmai hátteret, mely Európából több mint 10 bányászati karral rendelkező egyetemet tömörít magában.
 

A Kelet- és Délkelet-Európai (ESEE) régió innovációs lemaradása, hátránya
A Kelet- és Délkelet-Európai (ESEE) régió nyersanyagszektorának alacsony szintű innovativitása részben a szakmai tanfolyamok hiányával függ össze. A DIM ESEE v.2 egy olyan projekt, amelynek középpontjában az innovációs képesség növekedése áll a nyersanyagokkal foglalkozó, ESEE régióbeli szakemberek számára. A cél régióban a nyersanyagokkal foglalkozó szakemberek számára hiányoznak az innovációval foglalkozó kurzusok, továbbképzések és workshopok. Ezen próbálnak segíteni a program keretében megrendezett workshopok.

A project célja
A projekt célja négy éven át, éves rendszerességgel workshop megrendezése az ESEE régió nyersanyaggal foglalkozó szakemberek számára, a nyersanyagkutatás (2021),  az érctelep kiértékelés (2022), a kitermelés (2023) és az ércfeldolgozás (2024) témakörében. Minden esetben a központi téma az innováció lesz. A 2021-es évben hibrid módon kerül megrendezésre, a képzés helyszíne a horvátországi Dubrovnikban levő Interuniversity Centre lesz, de online formában is lehet kapcsolódni a rendezvényhez.

A kurzus 2022. évi megrendezésének ideje, helye és idei tematikája
A DIM ESEE v.2 keretében idén, 2022-ben, a Dubrovnik Nemzetközi ESEE Bányászati Iskola október 19-21. között kerül megrendezésre hibrid módon, a horvátországi Dubrovnikban található Interuniversity Centre-ben. Idén a rendezvény fő témája az „Innováció a folyamatorientált érctelep jellemzésében”, mely során az alábbi témakörök kerülnek bemutatására és oktatásra:
I. Az érctelep érzékelése és modellezése
II. A kis részecskék és az ásványi anyagok kimutatása
III. Folyamatszimulációk és életciklus-elemzés

Jelentkezés és a részvétel díjai
Fontos kiemelni, hogy a rendezvény a nyersanyagokkal foglalkozó szakemberek számára kerül megrendezésre. További információ, illetve jelentkezni az alábbi honlapon lehetséges:
https://dim-esee.eu/registration-and-fees/
A részvételi díj személyes jelenlét esetén 400 € (+25% ÁFA), mely tartalmazza a szállást és az étkezéseket is, míg az online részvétel díja 100 € (+25% ÁFA).