Az MFT Nyersanyagföldtani Szakosztálya szakmai kirándulása Gántra, május 27-én. Jelentkezés május 22-ig!

Leírás: 

Tisztelt Tagtársak, Érdeklődők!

Az MFT Nyersanyagföldtani Szakosztálya szakmai kirándulást szervez, melyre tisztelettel meghívja az érdeklődőket.

A kirándulás helyszíne: Gánt

A kirándulás időpontja: 2022. május 27. (péntek)

A kirándulás során a fókusz a 2022-es Év ásványi nyersanyagán, a bauxiton lesz. A kirándulás vezetője Dékán Péter, geológus lesz. A részletes program az alábbiak szerint alakul:

- 12 órakor találkozó a Gánt bauxit földtani parknál

- Gánti program 12-14.30-ig: A megújult tanösvény megtekintése, új feltárásokkal, vetőfalakkal. Bányamúzeum látogatás a bányán belül. A kiállítás bemutatja a gánti és bakonyi bauxitbányászat tárgyi emlékeit, dokumentumait. Látogatóközpont megtekintése.

- 14.30-kor indulás a 8 km-re található csákvári barlangba. A barlang utcai öltözékben látogatható. A barlangból lenyűgöző ősállat maradványok kerültek elő; feltehetőleg egy ott lakó hiéna család hordta tele a barlangot különféle prédaállatokkal. 150 féle állatmaradvány került elő a barlangból, többek között egy ősló teljes csontváza. A jégkorszakban pedig barlangi medvék lakhatták a barlangot.

- A program kb. 16 órakor fejeződik be.

Részvételi díj: 500 Ft/fő bauxit bánya belépő és 600 Ft/fő túravezetési díj.

A helyszínre jutást kérjük, a részvevők saját gépjárművel oldják meg. További információkkal a szervező, Jósvai József (jjosvai94@gmail.com) áll az érdeklődők rendelkezésére. Kérjük, részvételi szándékukat is neki jelezzék, 2022. május 22-ig.