Szavazás az Őslénytani Vándorgyűlés 2022. évi lengyelországi megrendezéséről - határidő: jan 12.!

Kedves Kollégák!

A korábbi évekkel ellentétben idén sajnos nem sikerült elnyernünk az NKA támogatását, ami a felére csökkentette volna a vándorgyűlés részvételi díját. Ezért most egy gyors igényfelmérésre kényszerülünk. Mindenkitől elnézést kérek, aki többszörösen is megkapja a levelet, sajnos nincs idő arra, hogy összefésüljük a korábbi vándorgyűlések résztvevőinek listáit.

Alább található egy Google link, melyen a szavazat leadható arról, hogy a 67.000,-Ft körüli költséget előreláthatóan tudja (vagy sem) vállalni a szavazó. A jelzett szándék alapján a vezetőség eldönti, hogy meg tudjuk-e rendezni a tervezett lengyelországi helyszínen a vándorgyűlést, vagy olcsóbb hazai opciót keressünk.
(Emlékeztetőként a a levél aljára másoltam a rendezvény aktualizált körlevelét, amely a január-februári hírlevélben jelent meg. (Ebben még egy kicsit magasabb összeg szerepelt - Kriván Á. megjegyzése)

https://forms.gle/aVHeHW54Xw65Whya7

Kérek mindenkit, hogy csak egyszer töltse ki a szavazóívet, január 12. éjfélig van lehetőség szavazni.

Hálás köszönettel,

az MFT Őslénytani-Rétegtani Szakosztályának vezetősége

———————————————————————————————————

Május 26–29. (csütörtök–vasárnap)
Lengyelország, Szentkereszt-hegység
ŐSLÉNYTANI- RÉTEGTANI SZAKOSZTÁLY

25. Magyar Őslénytani Vándorgyűlés 2022

Kedves Kollégák!
A 2022. évi Magyar Őslénytani Vándorgyűlést Lengyelországban, a Szentkereszt-hegységben rendezzük meg 2022. május 26–29 között. A rendezvény helyszíne a Chęciny-i Geológiai Bázis lesz. A helyszínről további részletek itt: https://www.eceg.uw.edu.pl/en/
A magyar paleontológusok éves találkozójára szeretettel hívunk mindenkit, aki kutatási eredményeit előadás vagy poszter formájában be kívánja mutatni, és természetesen mindenkit, akit érdekel az őslénytan. A program rendhagyó módon négy napos lesz, mely a két teljes napot igénybe vevő buszos oda- és hazaút mellett egy előadási napból (péntek) és egy terepi napból (szombat) áll majd.
A leutazás csoportosan, busszal történik. A kiránduláson a rendkívül változatos földtani felépítésű Szentkereszt-hegység késő prekambriumi/paleozóos, 560-250 millió év közti rétegsorát tekinthetjük meg lengyel kollégák vezetésével. Az összes tervezett megállót tartalmazó terepbejárás kb. 160 km hosszú, minden megállónál engedélyezett a fosszíliák – többek között trilobiták és graptoliták – gyűjtése, melyre idén nagy hangsúlyt fektetünk.

A buszon lévő férőhelyek száma korlátozott. A buszt a jelentkezés sorrendjében töltünk fel!

A rendezvény teljes költsége (utazás, szállás és teljes ellátás, terepi program) várhatóan 75.000,-Ft körül lesz. Ezt az összeget érdemben csökkenthetjük, ha sikeresen pályázunk a Nemzeti Kulturális Alapnál. Az NKA évek óta támogatja a vándorgyűlést.. A teljes részvételi költséget mindenkinek egyénileg, előre kell utalni a lengyel fél részére, melynek pontos összegéről és határidejéről külön értesítést küldünk a jövő év elején.
Az előadások hosszát idén is a résztvevők száma határozza meg: 15-20 perc áll majd az előadók rendelkezésre. Az idén is folytatnánk a szóbeli poszterbemutatás korábban elindított hagyományát, melynél kérjük a poszter szerzőjét, hogy 2-5 percben, a posztere mellett állva szóban is mutassa be munkáját.

Amennyiben bármilyen kérdése van a rendezvénnyel kapcsolatban, kérjük, forduljon a szakosztály titkárához (Szives Ottília, sziveso@nhmus.hu, telefon: 06208080958).
Minden őslénytan iránt érdeklődőt szeretettel várunk!