Jótékonysági felhívás!

Kedves Kollégák, Tagtársak!


Biztos vagyok benne, hogy sokan néztük bánkódva használaton kívüli informatikai eszközeinket miközben arról olvastunk, hogy mennyi gyermeknek lenne szüksége az otthoni tanuláshoz ilyen eszközökre, de nem tudtuk, hogy is juttathatnánk el ezeket hozzájuk.
Pedagógusokkal és gyermekvédelemben dolgozókkal beszélve arra jutottunk, hogy a digitális oktatás a legszegényebbeknek (is) még sokáig társa lesz, így továbbra is nagyon nagy szükség lenne ehhez eszközökre.
A Társulat Vezetőségének engedélyével arra jutottam, hogy gyermeknapig gyűjtést szerveznénk, amit utána egyben eljuttatunk az Angyaljárat Alapítvány munkatársainak, akik koordinálnák, hogy valóban a rászorulók kapják meg ezeket az eszközöket.
Amiket gyűjtenénk (maximum szépséghibás, de feltétlenül működőképes eszközöket várunk, ezeknek a családoknak nincs pénze javíttatásra):
okostelefonok
tabletek és
laptopok.

Miért pont ezeket és mi a helyzet a logikusan tanuláshoz sokkal jobbnak gondolt asztali számítógépekkel?
Ezeknek a gyermekeknek a többsége digitálisan analfabéta családból származik (a szülők még soha nem nyomták meg egy számítógépen sem a power gombot és nem tartottak kezükben egeret). Jellemzően nincs íróasztal (nem is fér el), így nincs hova tenni az „asztali” gépet, a jelenléti oktatáshoz webkamera és hangszóró is szükséges, a házi feladatok és órai munkák fotózásához és feltöltéséhez a Kréta rendszerbe pedig digitális fényképezőgép. Ezeknek az eszközöknek a használatát mind meg kellene tanítani a szülőknek, akiknek sajnos az ehhez szükséges kompetenciái hiányoznak. Az idősebb, szakközépiskolába esetleg szakgimnáziumba eljutó gyermekek esetében a laptop azért praktikusabb, mert ők szinte mind kollégisták, így tudnák magukkal hozni-vinni a tanulás eszközét.

Átadási pontok:
Budapesten a Kolosy tér mellett Bodor Emesénél (emesebodor@gmail.com)
Az ELTE Lágymányosi Campusán Magyar Jánosnál (magyarjani90@gmail.com)

Május 25-ig várjuk adományaikat.
Amennyiben az eljuttatást nem tudják megoldani, de lenne adományuk, kérem, hogy az emesebodor@gmail.com címen keressenek meg, és megoldjuk 😊
A Magyarhoni Földtani Társulat társadalmi szerepvállalása sokat változott az elmúlt 173 évben, de az oktatás támogatása mindig is kiemelkedő szerepet töltött be a Társulat életében, így remélem, hogy ez az akció is sikeres lesz.

Előre is nagyon szépen köszönjük a felajánlásokat!
Jó egészséget kívánunk mindenkinek!

Bodor Emese