UNFC Europe: A fenntartható nyersanyag-gazdálkodás biztosítása az európai zöld üzlet támogatása érdekében - online workshop nov. 19.

UNFC Europe: A fenntartható nyersanyag-gazdálkodás biztosítása az európai zöld üzlet támogatása érdekében

2020. november 19. 10.00–12.00 és 14.00–16.00

jelentkezés

Európa új növekedési stratégiájának célja a régió modern, erőforrás-hatékony és versenyképes gazdasággá alakítása. Az európai zöld ajánlat fő célja az, hogy 2050-ig nettó nulla ÜHG-kibocsátássá váljon, elősegítse a körforgásos gazdaságot és fokozza a társadalmi reagálóképességet.

Az e célok időben történő elérésére irányuló cselekvési terv magában foglalja a zöld technológiákba történő hatalmas beruházások átirányítását, az ipari innováció ösztönzését, a szén-dioxid-mentesítés előmozdítását és a globális partnerségek előmozdítását a jobb szabványok érdekében. Az elsődleges és másodlagos nyersanyagok fenntartható előállítása és felhasználása támasztja alá az új zöld megállapodás célkitűzéseinek sikeres megvalósítását. Hatékony irányítás akkor valósítható meg, ha minőségi adatok és információk állnak rendelkezésre a társadalmi-környezeti-gazdasági életképességről, a technológiai megvalósíthatóságról és a kockázatokról. Strukturált információkat az Egyesült Nemzetek Erőforrás-osztályozási Keretrendszere (UNFC) és annak származtatott ENSZ Erőforrás-gazdálkodási Rendszere (UNRMS) segítségével szerezhetünk be.

A műhely bemutatja az UNFC nyersanyag-gazdálkodás terén történő alkalmazásának perspektíváit és tapasztalatait két ülésen, amelyek középpontjában az (1) a fenntartható nyersanyag-gazdálkodás jövőképe és stratégiája, valamint (2) a nyersanyag-erőforrás-értékelés és -kezelés esettanulmányai állnak.