Csütörtök délig fogadunk még képeket a "Fény napja" témájában!

Tisztelt Tagtársak!

Csütörtök délig fogadunk még képeket a Fény nemzetközi napja alkalmából. (május 16.)

A legszebbekről összeállítást találhatnak majd a honlapon. Ha valaki kedvet érez arra, hogy egy rövid írásban összefoglalja, hogy mit jelent a Föld számára geológiai szempontból a fény, azt is várjuk szeretettel!

Várjuk a fény témában beküldött fotóikat május 15-e (csütörtök) délig a Társulat címére:  mft@mft.t-online.hu. A legszebbekből összeállítást teszünk fel a honlapra. A fény megjelenítése nem csak a Nap és a csillagos égbolt lehet, hanem pl. egy szép ásvány becsillanó belső reflexe, egy kettőstörés, vagy az esti égbolt előtt világító lávakitörés, stb. 

————————————————————————————————————

A 2015-ben világszerte nagy sikerrel megtartott fény nemzetközi évét követően az UNESCO Általános Konferenciája 39. ülésszakán született döntés értelmében 2018-tól minden évben május 16-án ünnepeljük világszerte a fény nemzetközi napját.
 
A nemzetközi nap lehetőséget teremt arra, hogy évről-évre ezen a napon középpontba kerüljenek a fényhez kötődő tudományterületek, a fényalapú technológiák mindennapi életünkben betöltött központi szerepe. A fény az élet számos területén megjelenik, beleértve például a tudományt, a kultúrát, a művészetet, az oktatást, a kommunikációt és a fenntartható fejlődést is. A nemzetközi nap ünneplése új „hidakat” képezhet ezen területek között, valamint elősegítheti kapcsolatok épülését a tudósok, döntéshozók, ipari vezetők, nem kormányzati szervezetek és a szélesebb társadalom között. A szervezet világszerte arra buzdít, hogy minél többen csatlakozzanak saját rendezvénnyel május 16-án a fény ünnepléséhez. A fény nemzetközi napjának központi honlapja a https://www.lightday.org/, ahol számtalan érdekes információval találkozhatnak az érdeklődők.