ENGIE projekt - kérjük segítségüket online kérdőívünk kitöltésében, illetve továbbításában!

Leírás: 

Kedves Tagtársak, Érdeklődők!

Társulatunk aktívan részt vesz az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Nyersanyag-közössége (EIT RawMaterials) által támogatott ENGIE  projektben, melynek célja a  középiskolás (13-18 éves) korú lányok érdeklődésének felkeltése a földtudományok és a hozzá kapcsolódó mérnöki tudományok iránt, annak érdekében, hogy a nemek közötti egyensúly javuljon ezeken a területeken. A projekt 21 európai ország 26 intézményének együttműködésével valósul meg. 2020 januárjában indult, és három évig tart.

Első lépésben elkészültek a kérdőívek a projektben részt vevő országok nyelvén a középiskolás lányok és tanáraik számára a földtudományok iránti érdeklődés felmérésére, illetve a földtan oktatásban elfoglalt szerepére vonatkozóan. A kérdőíveket a svédországi Luleå Műszaki Egyetemen működő kutatócsoport gyűjti. A kitöltött kérdőívek kiértékelésére 2020. áprilisában workshopot rendeznek a projektben résztvevő országok képviselői számára.

A kérdőivek kitöltésének határideje: 2020. május 15.

Online kitölthető kérdőív középiskolások számára                   Online kitölthető kérdőív tanárok számára

A kérdőívek nyomtatott formában is elérhetők társulatunk honlapján!

Kérjük, segítsék munkánkat azzal, hogy eljuttatják az online kitöltés lehetőségének hírét középiskolákba, tanárokhoz, és diákokhoz egyaránt!

A nyomtatott változatban kitöltött kérdőíveket március 26-ig várjuk a Társulat címére!

A projekt során kidolgozzák a tudatosságnövelő stratégiát, és létrehozzák az érdekelt felek nemzetközi együttműködési hálózatát a konkrét tevékenységek végrehajtására. Ezek a tevékenységek családi rendezvényeket, szabadtéri programokat, iskolai tudományos klubokat, bányalátogatásokat, mentori programokat, nemzetközi diák konferenciákat, a földrajz tanárok számára publikációs  lehetőségeket  és oktatási anyagok előállítását foglalják magukba.

Kérjük kísérje figyelemmel az ENGIE projekt támogatásával megvalósuló társulati programjainkat a honlapon!

Tudjon meg többet a projektről az alábbi likre kattintva!

ENGIE - Encouraging Girls to Study Geosciences and Engineering/ Biztassuk a lányokat földtudományi és mérnöki tanulmányok folytatására!