11. Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlés, Sopron, 2020. szept. 10–12.

Szeptember 10–12. (csütörtök–szombat)
Sopron

11. Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlés (11. KGVGy)
Sopron, 2020. szeptember 10–12.

II. körlevél
Kedves Kollégák!

Koronavírus-járvány ide vagy oda, úgy készülünk, hogy megtartjuk a 11. Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlést, 2020. szeptember 10-12-én, Sopronban. Figyelemmel kísérjük a korlátozásokat, ajánlásokat, és annak fényében fogunk majd változtatni, amennyiben szükséges lesz. Addig is minden az eredeti kerékvágásban halad. Megnyitottuk online regisztrációs felületünket, amely a http://11kgvgy.mbfsz.gov.hu honlap regisztrációs fülén érhető el. Kérek mindenkit, hogy az alábbi emailen jelentkezzen, ha kérdése van, vagy probléma merül fel a regisztráció kitöltésekor: 11kgvgy2020@gmail.com.

A regisztráció és az absztraktok beadási határideje nem változik, május 15, éjfél. Ennek betartása szükséges ahhoz, hogy a kötet időben meg tudjon jelenni. Az absztraktfülön megtalálható a sablon, amilyen formátumban az absztraktokat várjuk, de egyszerű formázatlan szövegként is elküldhető, az ábrák becsatolásával és képaláírásokkal jelezve az ábrák helyét. Az absztrakthoz tartozó ábrákat külön fájlban is várjuk. Ez eltér a korábbiaktól, mi fogjuk formázni, kérem mindenki eszerint haladjon!

A szállás két kollégiumban lesz, sétatávolságra, 8-10 perc, a konferencia helyszínétől. Aki igényesebb szállást szeretne, vagy egy nappal korábban odautazna, az jelezze a regisztrációs lapon, megpróbálunk minden kívánságnak eleget tenni.

A regisztrációs díj és a szállás befizetését kitoljuk, június 15-ig, addigra már talán lehet látni, hogy hogyan alakulnak az őszi menetrendek. Ezt a befizetési határidőt június elején felülvizsgáljuk, ha szükséges, lesz lehetőség a szállásdíj és regisztráció befizetési határidejének különválasztására és elodázására is.

Ha a korlátozások nem változnak, vagy szeptemberig újak lesznek, akkor a vándorgyűlést elhalasztjuk. A kifizetett regisztrációs díjat és szállásköltséget a halasztott időpontban használjuk fel, vagy akinek nagyon szükséges, annak vissza is tudjuk utalni, ha a vándorgyűlés elmarad. Az absztraktkötet időben megjelenik.

Mindenki addig is vigyázzon magára, és jelentkezzen!

Üdvözlettel

Király Edit (a szervezőbizottság nevében)


I. körlevél
Kedves Kollégák!

Idén tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlés 2020. szeptember 10–12-én, Sopronban. A vándorgyűlés hagyományosan két nap előadásból és poszterbemutatókból, valamint egy nap szakmai kirándulásból áll. Ez utóbbi terveink szerint a közbülső, pénteki napon lesz, és a Soproni-hegység kristályos képződményeit mutatja be Török Kálmán vezetésével. Idén a szakmai tartalmat az „átalakulások”-nak szenteljük, jelentsen ez bármit: metamorfózist, későmagmás folyamatokat, fluidum hatását, ércesedést vagy mállást… Természetesen ez a téma nem kötelező, ettől eltérő témájú előadásokat és posztereket is szeretettel várunk.  

A konferencia célja, hogy lehetőséget adjon a hazai kőzettanban és geokémiában tevékenykedő szakembereknek, fiatal kutatóknak és hallgatóknak, hogy kötetlen módon megismerkedjenek egymással és egymás munkáival, bemutassák és megvitassák új, tudományos eredményeiket. 

A konferencia honlapja: http://11kgvgy.mbfsz.gov.hu, ahol minden fontos információ időben fenn lesz a regisztrációval, absztraktbeküldéssel, programmal kapcsolatban.

A vándorgyűlésnek a CSFK GGI (Geodéziai és Geofizikai Intézet) ad otthont, így a konferencia helyszíne: 9400, Sopron, Csatkai Endre u. 6–8. A szállásokat igyekszünk a közelben szervezni egyrészt kollégiumban, másrészt hotelben.   

A konferencia költsége idén kétfelé lesz bontva: szállásra és regisztrációra. A regisztráció 35 000 Ft, amely tartalmazza a konferencia költségeit, a konferenciacsomagot, beleértve az ISBN-számmal ellátott színes absztraktkötetet, étkezéseket (kávészünetek, 2 ebéd, 2 vacsora, borkóstolás, élelem a kirándulásra), a kirándulás költségeit és a 27%-os áfát. Külön fogjuk szedni a két éjszakára a szállás díját, ami változó összeg lesz, annak fényében, hogy kollégiumi vagy hotelben történő elhelyezést választotok.   

A regisztráció és az absztraktok beküldési határideje: 2020. május 15. péntek éjfél

A regisztráció és szállásdíj befizetése 2020. május 29. péntek

Az absztraktok a szokásos 4 oldalas, illetve 1 oldalas terjedelemben készülhetnek, színes ábrákkal, a sablont és az ábrák felbontására vonatkozó információt majd a honlapon tesszük közzé.   

A konferencia számlázási feladatait és részben a szervezést a HBL Travel Kft. segítségével intézzük. A cég tud átláthatósági nyilatkozatot adni, és megfelel a közbeszerzési eljárásban való részvételnek.

A legjobb fiatal kutatók (30 év alatt) számára előadói és poszterkategóriában is díjakat osztunk ki.

A konferencia nyelve hagyományosan magyar, de külföldi hallgatók angolul is bemutathatják munkáikat. 

Elérhetőség: 11kgvgy2020@gmail.com

 

Tisztelettel a Szervező Bizottság nevében

Király Edit