Agyagásványtani Szakosztály

Alapítás éve: 1960.

Az agyagásványtani szakosztály feladata: interdiszciplináris jelleggel összefogni az agyagokkal foglalkozó különböző szakembereket, így geológusokat, mineralógusokat, geokémikusokat, vegyészeket, krisztallográfusokat, kolloidikusokat, keramikusokat, környezettudományi szakembereket, mérnököket és talajtanosokat stb. Feladata még az agyagásványtani és a kapcsolódó szakágak új tudományos eredményeinek megismertetése, az agyagásványtan oktatásának illetve ismeretterjesztésének elősegítése. A hazai agyagásványtan történetének feltárása és dokumentálása.
Szakosztályunk agyagásványtani és a kapcsolódó témákban hazai szak-, vita- és beszámoló üléseket, ankétokat és konferenciákat, terepi bejárásokat szervez, illetve részt vesz nemzetközi rendezvények szervezésében, közreműködik az ilyen témájú kiadványok megjelentetésében.

Tisztújítás 2018

Kedves Tagtársak!

Az Agyagásványtani Szakosztály vezetőségének megújításához a 2018. január 19. ‒ február 5. jelöltállítási időszakban a következő érvényes jelölések születtek (azaz az alábbi jelöltek vállalták a jelölést):

elnök: Harman-Tóth Erzsébet
titkár: Kovács Ivett

vezetőségi tagok (legfeljebb 7 fő): Balázs Réka, Farkas Izabella Melinda, Kovácsné Kis Viktória, Kristóf János, Nagy Noémi, Németh Tibor, Orbán Richárd, Raucsik Béla, Sipos Péter, Weiszburg Tamás.

A vezetőségválasztásra a 2018. június 11-én tartandó szakosztályülésen kerül sor, amely a 2018-as Év ásványi nyersanyaga, az alginit köré szerveződik. A helyszínen további jelöltek állítására is sor kerülhet, amennyiben a jelölt a jelöltséget elvállalja. (A szakosztályülésről további információ a Beharangozó rovatban.)

Az Agyagásványtani Szakosztály Választási Bizottságának tagjai: Dódony István, Lange Thomas Pieter és Viczián István. Kérdés esetén keressék Viczián István VB elnököt (viczianif@gmail.com, +36-20-2119605).

Jó szerencsét!

Az MFT Agyagásványtani Szakosztályának Választási Bizottsága

Vezetőség 2015-2018.
Elnök:
Tóth Erzsébet
Titkár: Kristály Ferenc
Vezetőségi tagok: Farkas Izabella,  Kovács Kis Viktória, Kristóf János, Németh Tibor, Raucsik Béla, Sipos Péter, Tombácz Etelka; póttag: Balázs Réka
Tiszteleti tagok: Dódony István, Földvári Mária, Szendrei Géza, Viczián István
Tiszteletbeli elnök: Nemecz Ernő
                                                       

Vezetőség 2012-2015.
Elnök: Dódony István
Titkár: Kónya Péter
Vezetőségi tagok: Kovácsné Kis Viktória, Kristóf János, Németh Tibor, Raucsik Béla, Szendrei Géza, Tombácz Etelka, Viczián István

 

Aktualitások Események Publikációk Történet