23. Őslénytani Vándorgyűlés, Szentkereszt-hegység, május - HELYETT: egynapos előadóülés szeptember 25-én.

23. Magyar Őslénytani Vándorgyűlés 2020
Lengyelország, Szentkereszt-hegység, 2020. május 21–24.

(4 nap, csütörtök–vasárnap)
ELMARAD! - HELYETTE egynapos előadóülés szeptember 25-én!

on-line jelentkezés

Kedves Kollégák!

A kialakult járványügyi helyzet miatt az Őslénytani és Rétegtani Szakosztály vezetősége az alábbi döntéseket hozta:

A négynapos, Lengyelországba tervezett idei vándorgyűlést nem tartjuk meg.

Helyette – ha a járványügyi helyzet megengedi –, egynapos előadóülés formájában tartjuk meg a 23. vándorgyűlést 2020. május 22-én (pénteken) egy később megnevezendő budapesti helyszínen.

Az egynapos vándorgyűlésen való részvételt kérjük megerősíteni az alábbi email-címen: szives.ottilia@nhmus.hu

Az egynapos vándorgyűlésre olyan kollégák jelentkezését is várjuk, akik a lengyelországi útra korábban nem jelentkeztek.

Kérünk mindenkit, hogy az előadások és a poszterek összefoglalóit a korábbi kéréseknek megfelelően írják meg és adják be, hogy a sárga absztraktkötet az idén is megjelenhessen!  Valamennyi absztraktot Bosnakoff Mariann (bosnakoff@yahoo.com) vezetőségi tag címére kérjük elküldeni. Beadási határidő: március 31. (Az absztrakt sablonja megtalálható a Társulat honlapján, a most elmaradó lengyelországi út meghirdetésének felületén.)

A lengyel úttal kapcsolatos korábbi befizetéseket a Társulat mindenkinek visszautalja.

A tervezett egynapos konferencia regisztrációs költsége 3000 Ft, ami a helyszínen fizetendő, vagy utólag utalandó.

Budapest, 2020. 03. 12.

                                                                                                                                              Főzy István

                                                                                                                             A Magyarhoni Földtani Társulat

                                                                                                              Őslénytani-Rétegtani Szakosztályának elnöke


 

Kedves Kollégák!

 A 2020. évi Magyar Őslénytani Vándorgyűlést Lengyelországban, a Szentkereszt-hegységben rendezzük meg 2020. május 21–24 között. A rendezvény helyszíne a Chęciny-i Geológiai Bázis lesz. A helyszínről további részletek itt: https://www.eceg.uw.edu.pl/en/

A magyar paleontológusok éves találkozójára szeretettel hívunk mindenkit, aki kutatási eredményeit előadás vagy poszter formájában be kívánja mutatni, és természetesen mindenkit, akit érdekel az őslénytan. A program rendhagyó módon négy napos lesz, mely a két teljes napot igénybe vevő buszos oda- és hazaút mellett egy előadási napból (péntek) és egy terepi napból (szombat) áll majd. A leutazás csoportosan, busszal történik. A konferencia meghívott vendége a varsói egyetem professzora, Ireneusz Walaszczyk lesz. A kiránduláson a rendkívül változatos földtani felépítésű Szentkereszt-hegység késő prekambriumi/paleozóos, 560–250 millió éves rétegsorát tekinthetjük meg lengyel kollégák vezetésével. Az összes tervezett megállót tartalmazó terepbejárás kb. 160 km hosszú, minden megállónál engedélyezett a fosszíliák – többek között trilobiták és graptoliták – gyűjtése.

A buszon lévő férőhelyek száma 65, melyeket a jelentkezés sorrendjében töltünk fel.

Kérünk minden érdeklődőt, hogy figyelmesen olvassa el az alábbiakat, mert a korábbi évek tapasztalatai és az NKA pályázat kötelmei miatt a jelentkezés és a részvétel feltételeit a nemzetközi konferenciák normáihoz igazítottuk.

A regisztrációs díj befizetése egyéni leutazás esetén is feltétele a konferencián való részvételnek. A határidők és a fizetési opciók a következők:

Lemondás esetén egyik opciónál sem lehetséges az MFT-s költségek visszafizetése!

Kérjük, hogy mindenki hozzon magával a helyszíni fizetéshez készpénzt zlotyiban!

Kérünk mindenkit, csak az jelentkezzen, aki vállalja, hogy lemondás esetén sem kapja vissza az MFT felé befizetett összeget, illetve  a lengyel fél számára átutalja a további költségeket, mivel csoportos szállás és étkezés árakat kaptunk.

További fontos információk:

  1. Jelentkezési határidő: február 15, a részvételi díj befizetési határidő március 15.
  2. Az absztraktok leadási határideje március 20.
  3. A buszos oda- és visszaút, valamint a kirándulási nap buszköltségét az NKA-tól elnyert 800 ezer Ft pályázati támogatásból fedezzük.
  4. A konferenciakötet kiadását, a vendégek meghívását, az MFT és 5 hallgató támogatását az ezekre eső járulékokkal és ÁFA-val együtt beépítettük a regisztrációs díjba, ezért az nem visszafizethető.
  5. Aki az MFT-n keresztül szeretné bonyolítani a teljes számlázást (így nem lesz külföldi számlája), annak a rendezvény teljes költsége egy ágyas elhelyezés esetén 82.000,- Ft, kétágyas elhelyezés esetén 73.600,-Ft.
  6. Az MFT részére a fizetés átutalással vagy készpénzzel is történhet március 15-ig.
  7. A hallgatók részvételének támogatását ebben az évben is pályázati úton ítéli oda a szakosztály vezetősége. Pályázni az absztraktok leadásával lehet, az eddigi gyakorlattól eltérően társszerzős hallgatói absztrakt esetében kérjük megjelölni a szerzők munkájának arányát százalékban feltüntetve minden szerző neve mögött. Ennek elmaradása esetén nem indulhat a hallgatói kategóriában a pályázó.
  8. A hallgatói részvételt támogató versenyben az indulhat, akinek a jelentkezési határidő idején vagy az azt megelőző egy éven belül hallgatói MSc, BSc vagy PhD jogviszonya van/volt bármely felsőoktatási intézményben.
  9. Késve vagy hiányos információkkal érkezett hallgatói pályázat nem indulhat a versenyen. 
  10. Az előadások hosszát idén is a résztvevők száma határozza meg: 15-20 perc áll majd az előadók rendelkezésre. Az idén is folytatnánk a szóbeli poszterbemutatás tavaly elindított hagyományát, melynél kérjük a poszter szerzőjét, hogy 2-3 percben, a posztere mellett állva szóban is mutassa be munkáját.

Valamennyi absztraktot Bosnakoff Mariann (bosnakoff@yahoo.com) vezetőségi tag címére kérjük elküldeni. A késve, illetve formai hibásan leadott absztraktok kimaradnak a kötetből. Letölthető absztrakt sablon megtalálható itt.

Jelentkezni a lap tetején elérhető on-line jelentkezési felület kitöltésével lehet. Amennyiben bármilyen kérdése van a rendezvénnyel kapcsolatban, kérjük, forduljon a szakosztály titkárához (Szives Ottilia, sziveso@nhmus.hu, telefon: 06208080958).