Ifjú Szakemberek Ankétja

Március 29–30. (péntek–szombat)
Duna Relax & Event Hotel, 2300 Ráckeve, Dömsödi út 1-3.
Telefon:    +36 24 523 230, E-mail: recepcio@wellnesshotel.hu

50. Ifjú Szakemberek Ankétja

Körlevél magyar         Körlevél angol

Tisztelt Tagtársaink!

Egyed László professzor úr javaslatára a Magyar Geofizikusok Egyesületének Elnöksége 1959-ben vette fel nagy rendezvényei közé az ifjúsági ankétot. A két napos rendezvény hatalmas sikert aratott, a közel 500 résztvevő 19 szakmai előadást hallhatott az ifjúság részéről, melyek igen ösztönzően hatottak a további hazai geofizikai kutatások folytatására. Az évről évre rendszeresen megrendezett konferencia szervezőihez később a Magyarhoni Földtani Társulat is csatlakozott. Ezen szép hagyomány eredményeképpen a Magyar Geofizikusok Egyesületének Ifjúsági Bizottsága és a Magyarhoni Földtani Társulat Ifjúsági Bizottsága 2019. március 29-30-án Ráckevén 50. alkalommal rendezi meg az Ifjú Szakemberek Ankétját.

Az idei rendezvény előadásait 35 év alatti geológus és geofizikus előadóknak és társszerzőiknek három kategóriában hirdetjük meg:
> elméleti,
> gyakorlati,
> poszter szekcióban.

Előadások
> Időtartama: 15 perc (vita az előadói blokkok végén).
> A bemutatók nyelve angol.
> Az előadások angol, illetve magyar nyelven egyaránt megtarthatók.
> Projektort és laptopot biztosítunk.
> Az előadások nyilvánosak.

Poszterek
> Mérete: 150 cm (magas) x 90 cm (széles).
> A poszterek szövege angol nyelvű.
> Poszter helyet biztosítunk.
> Bemutatásuk a szokott módon, 2 részletben zajlik majd:
> 3 perces összefoglaló (magyarul vagy angolul, maximum 3 angol nyelvű diával),
> poszter szekcióban kötetlenül.

Előadás/poszter tartalmi kivonatok
Angol nyelven, terjedelme maximum 700 szó (az ezt meghaladó kivonatokat átszerkesztjük). Az előadások/poszterek tartalmi kivonatát kérjük határidőre a http://www.isza.hu lapon keresztül feltölteni, ahol a benyújtandó absztrakt formai követelménye is megtalálható. (Eloadok_neve.doc formátumban. A cím, szerző(k), tanszék/intézet a feltöltött fájlban is legyen feltüntetve!).


Előadások és részvételi szándék bejelentése: 2019. február 21.


Regisztráció
> Előadások és részvételi szándék bejelentésének határideje: 2019. február 21.
A határidő után beérkezett előadások programba való bekerülését nem tudjuk garantálni.
Felhívjuk továbbá a jelentkezők figyelmét, hogy a szóbeli előadások számát (az időbeli korlátok miatt) 30 előadásban maximáljuk. Ezt meghaladó szóbeli előadás esetén a poszter szekcióba sorolásról egy szakmai bizottság dönt, melynek döntését az előadók kötelesek elfogadni.

> A rendezvényre regisztrálni csak on-line, a http://www.isza.hu honlapon keresztül lehet, ahol a benyújtandó absztrakt formai követelménye is megtalálható. Ha bármilyen problémája adódik a jelentkezéssel, kérjük, keresse meg a szervezőket vagy a Magyar Geofizikusok Egyesülete Titkárságát (1145 Budapest, Columbus u. 17-23. 4/401, tel/fax: (1) 201-9815).

Részvételi díjak
> A számlák három tételt tartalmaznak az alábbiak szerint

  Regisztrációs díj Szállás továbbértékesítés
(1 éjszaka)
Étkezés
(1 reggeli, 2 ebéd, 1 vacsora)
Összesen
Hallgatók* 12 000 Ft 10 000 Ft 8 000 Ft 30 000 Ft/fő
Dolgozók 23 000 Ft 10 000 Ft 8 000 Ft 41 000 Ft/fő

* Kedvezményes díj nappali tagozatos diák és doktorandusz hallgatóknak.

> Az árak tartalmazzák az ÁFA-t és az idegenforgalmi adót. A számla végösszegét adózási okokból szét kell bontanunk (étkezés, szállás, regisztrációs díj).
> A rendezvényen való részvételhez a teljes részvételi díjat ki kell fizetni, részfizetés nem lehetséges.
> A rendezvényen csak az előzetesen befizetett, regisztrált résztvevők vehetnek részt és tarthatnak előadást, helyszíni fizetést nem tudunk elfogadni.

Felhívjuk az MGE és az MFT azon előadást tartó egyetemista vagy doktorandusz tagjainak figyelmét, akiknek problémát jelent a részvételi díj kifizetése, hogy az MGE tagok, a Magyar Geofizikusok Egyesületének Elnökségéhez fordulhatnak támogatásért, melynek feltétele a legalább 1 éves Egyesületi tagság (az Egyesület vezetőségének döntése értelmében a SZJA 1%-ából származó bevételt az előadást tartó fiatalok részvételének elősegítésére kívánja felhasználni). Az MFT tagokat a Magyarhoni Földtani Társulat részesíti támogatásban. A támogatást az on-line regisztráció során is kell kérni, majd írásban elküldeni a kérelmet az MGE-nek, illetve az MFT-nek. Az MFT támogatásra csak azon nappali tagozatos egyetemi hallgatók jogosultak, akik 2019-ben rendelkeznek aktív MFT tagsággal.

Kérjük, hogy amint megkapta az értesítést, hogy Önnek milyen összeget kell befizetni részvételi díjként (ez eltérő lehet, mivel a MGE, valamint az MFT tagjai hallgatóként más és más kedvezményt kaphatnak) szíveskedjen átutalni az értesítésben szereplő összeget az alábbi bankszámla számra:

> Kedvezményezett neve: Magyar Geofizikusok Egyesülete
> Bankszámla száma: 10200830-32310195-00000000

Amint az összeg megérkezik a bankszámlára, Ön kap egy előleg számlát a befizetésről, majd a rendezvény után egy végszámlát állítunk ki. Kérjük a jelentkezéskor egyértelműen tüntesse fel, hogy kinek a nevére, címére kéri kiállítani a számlát.

A távolabbról érkezőknek lehetősége van március 28-án éjszakára szállást foglalni, de ezt a szállásköltséget (10.000.- Ft, mely tartalmazza a következő napi reggelit és az idegenforgalmi adót) mindenkinek saját magának kell fizetnie, a részvételi díjon felül. Ezért kérjük, hogy a regisztrációkor a 0. éjszakát is szíveskedjenek bejelölni, ha van rá igény.

A rendezvényen a legjobb ifjú előadók értékes díjakat vehetnek át az említett kategóriákban, a felkért zsűri, a szponzorok és a közönség döntése alapján.

Az egyesületek által felajánlott díjakat csak egyesületi tagoknak van módunkban odaítélni.

Az Ifjú Szakemberek Ankétja szakmai továbbképzési célú rendezvénynek minősül. SZJ száma: 74.87.15.0.

A hotel megközelíthetőségéről bővebb információ a https://wellnesshotel.hu/kapcsolat/ oldalon érhető el. A vendégek részére ingyenes parkolóhelyet biztosítanak.