DIM ESEE v.2 – Dubrovnik Nemzetközi ESEE Bányászati Iskola, október 20-22, még lehet jelentkezni!

Tisztelt Tagtársak!

Még lehet jelentkezni az idei DIM-ESEE workshopra!

A háromnapos workshop kifejezetten szakemberek számára lett megtervezve, nem a diákság a cél. Ennek érdekében az "Innováció a nyersanyagkutatás" témában színvonalas és az innovációs gondolkodást fejlesztő előadásokat raktunk össze. A 3 napos workshop a horvátországi Dubrovnikban kerül megrendezésre, október 20-22 között.
Mind személyesen, mind online formában részt lehet rajta venni.

DIM ESEE v.2 – Dubrovnik Nemzetközi ESEE Bányászati Iskola

Mi a DIM ESEE v.2 ?
A DIM ESEE v.2 project, a már nagy hagyományokkal rendelkező Dubrovnik Nemzetközi Bányászati Iskola újabb fejezetét jelenti, melyet minden évben a horvátországi Dubrovnikban rendeznek meg. A project 2021 januárja és 2024 decembere között fut. Egy 14 tagból álló konzorcium adja a szakmai hátteret, mely Európából több mint 10 bányászati karral rendelkező egyetemet tömörít magában.
A Kelet- és Délkelet-Európai (ESEE) régió innovációs lemaradása, hátránya a Kelet- és Délkelet-Európai (ESEE) régió nyersanyagszektorának alacsony szintű innovativitása részben a szakmai tanfolyamok hiányával függ össze. A DIM ESEE v.2 egy olyan projekt, amelynek középpontjában az innovációs képesség növekedése áll a nyersanyagokkal foglalkozó, ESEE régióbeli szakemberek számára.
A célrégióban a nyersanyagokkal foglalkozó szakemberek számára hiányoznak az innovációval foglalkozó kurzusok, továbbképzések és workshopok. Ezen próbálnak segíteni a program keretében megrendezett workshopok.
 

A project célja
A projekt célja négy éven át, éves rendszerességgel workshop megrendezése az ESEE régió nyersanyaggal foglalkozó szakemberek számára, a nyersanyagkutatás (2021),  az érctelep kiértékelés (2022), a kitermelés (2023) és az ércfeldolgozás (2024) témakörében. A központi téma minden esetben az innováció.

A 2021-es évben hibrid módon kerül megrendezésre, a képzés helyszíne a horvátországi Dubrovnikban levő Interuniversity Centre lesz, de online formában is lehet kapcsolódni a rendezvényhez.

A kurzus 2021. évi megrendezésének ideje, helye és idei tematikája
A DIM ESEE v.2 keretében idén, 2021-ben, a Dubrovnik Nemzetközi ESEE Bányászati Iskola október 20-22. között kerül megrendezésre hibrid módon, a horvátországi Dubrovnikban található Interuniversity Centre-ben. Idén az alábbi témakörök kerülnek bemutatásara és oktatásra:

I. Az innovatív ásványkutatás és robotizálás fő kihívásai és igényei.
II. Távérzékelés és szenzor alapú technikák és azok alkalmazása a 3D modellek felépítésében.
III. Fejlett geofizikai adatfeldolgozás és geostatisztikai módszerek, illetve azok innovatív alkalmazásai az ásványkutatásban.

Jelentkezés és a részvétel díjai
Fontos kiemelni, hogy a rendezvény a nyersanyagokkal foglalkozó szekemberek számára kerül megrendezésre. További információ, illetve jelentkezni az alábbi honlapon lehetséges:
https://dim-esee.eu/registration-and-fees/
A részvételi díj személyes jelenlét esetén 400 € (+25% ÁFA), mely tartalmazza a szállást és az étkezéseket is, míg az online részvétel díja 100 € (+25% ÁFA).