21. Magyar Őslénytani Vándorgyűlés 2018

2018. május 24–26. (csütörtök–szombat)
Félixfürdő (Románia)
ŐSLÉNYTANI- RÉTEGTANI SZAKOSZTÁLY

21. Magyar Őslénytani Vándorgyűlés

Kedves Kollégák!

 A 2018. évi Magyar Őslénytani Vándorgyűlést a határon túl, a Nagyvárad melletti Félixfürdőn tartjuk május 24–26. között. A magyar paleontológusok éves találkozójára szeretettel hívunk mindenkit, aki kutatási eredményeit előadás vagy poszter formájában be kívánja mutatni, és természetesen azokat is, akiket érdekelnek az őslénytani kutatások legfrissebb hazai eredményei.
 A program a szokásos módon két előadási napból (csütörtök és szombat) és egy terepbejárásból (péntek) áll. Az előadások hosszát idén is a résztvevők „előadókedve” határozza meg: az előadások számától függően 15–20 perc áll majd rendelkezésre (erről a második körlevélben küldünk majd pontos információt). A terepbejáráson határon túli lelőhelyeket látogatunk meg, a szervezésben Venczel Mártontól kapunk rengeteg segítséget.
A Nemzeti Kulturális Alap pályázatán sikeresen szerepeltünk, ennek köszönhetően idén is lesz diákpályázat. A szállás, étkezés és az előadások egyazon helyszínen lesznek a terveink szerint. Most is törekszünk arra, hogy a költségeket alacsonyan tartsuk, éppen ezért további részleteket az MFT honlapján januárban fogunk közzétenni a részvételi díjakról és jelentkezés módjáról.

Újabb három év telik el, már most felhívnánk a figyelmet, hogy 2018-ban tisztújításra is sor kerül a rendezvényen. A jelöltállításról és a választás menetéről a későbbiekben részletesen tájékoztatjuk a tagságot.

Minden őslénytan iránt érdeklődőt szeretettel várunk rendezvényünkre!