8. Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlés

Szeptember 7–9. (csütörtök–szombat)
Szihalom
Magyar Földtani és Geofizikai Intézet, Magyarhoni Földtani Társulat

8. Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlés

Tisztelt Kollégák!
Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet és a Társulat által szervezett  8. Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlés honlapja vandorgyules2017.mfgi.hu elindult, és ezen keresztül már regisztrálni és absztraktot beküldeni is lehet.
A honlapon minden a konferenciával kapcsolatos információ megtalálható. A rendezvényre 2017. szeptember 7-9. között kerül sor a heves megyei Szihalom községben. A rendezvény az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Magyarhoni Földtani Társulat kiemelt rendezvénye!

Szeretném felhívni a figyelmet a regisztráció és az absztrakt beküldés szoros határidejére: 2017. május 12. (péntek)!!!
Az absztrakt elkészítéséhez szükséges sablont a „Határidők” menüpont alatt található „Absztrakt sablon” linken keresztül lehet letölteni. Csak a sablon alapján elkészített absztraktokat tudjuk befogadni és kérek mindenkit, hogy az absztrakt terjedelme ne haladja meg a 3 oldalt ábrákkal és táblázatokkal együtt! A konferencia absztraktjait, a kirándulásvezetőket és a konferencia programját tartalmazó nyomtatott reprezentatív kiadványt is tervezünk, amelynek zökkenőmentes elkészítéséhez kérjük szíves segítségeteket a formai követelmények és a határidők fokozott figyelembevételével.

Idén is lesznek a fiatal kutatók számára nívódíjak az előadás és poszter szekciókban is. A terepi kirándulásra a Bükkalja kínál kiváló lehetőséget.
Elsősorban BSc MSc és PhD hallgatókat bátorítunk, hogy amennyiben a konferencián bemutatott anyagát arra megfelelő színvonalúnak érzi, az angol nyelvű kézirat formájában küldje be a Central European Geology folyóirathoz (http://akademiai.com/loi/24http://akademiai.com/loi/24). A nagy hagyományú folyóirat az Akadémiai Kiadó gondozásában jelenik meg és jelenleg a beküldött és elfogadott anyagok szabad hozzáférésűek lesznek (open access). Ennek köszönhetően a folyóiratban megjelenő cikkek letöltése az elmúlt időszakban drámaian emelkedett, ami az itt megjelenő cikkek hatásának növekedését vetíti előre.

Kovács István János, PhD, a konferencia főszervezője